domingo, 3 de mayo de 2015

Còrdova-Barça

JA!...ME RIO YO DE LA VACA LECHERA 


Golejada abusiva del Barça que destrossa a un Còrdova  impotent i que durant tota la segona part ja era un equip de segona divisió.

Descripció del partit

El partit començà en una gespa bastant feta pols, i amb una temperatura altíssima (32 graus) que provocà un partit lent i sense masses excedències, tenint en compte que el dimarts el Barça rep al Bayern de Guardiola, un partit de màxima exigència i que pot costar una competició.

El Còrdova com és de costum en un equip petit contra un gran, decidí tancar-se darrere i buscar el màxim temps possible l’empat 0-0 i intentar alguna en algun contraatac. Però no els hi funcionà.
El Barça, en canvi buscà joc per tots el costats del camp, i especialment per les bandes (aspecte que després detallarem), que era on podia fer mal de veritat i on podia crear ocasions factibles de gol. I justament així arribà més de 4 gols.

Encara que el Barça era superior el partit no es trencà fins al final de la primera, on l’equip blaugrana aconseguí  trencar la muralla de l’equip del califat amb una bona jugada de Leo que acabà amb una barraca destrossa mans de Rakitic. A partir d’aquest gol tot vingué rodat, amb un Còrdova molt obert i amb un Barça que buscava de forma necessària el segon gol que aniquilés totalment les opcions de remuntada cordoveses.

Finalment, tot acabà com ho havia de fer, amb una pallissa històrica que marca un abans i un després en el Barça de Luis Enrique, que aquesta setmana té al rival més difícil del món.

Anàlisi del partit

A partir d’aquests elements tan pobres abans dits, el Barça començà un partit que se li bloquejava reiteradament per culpa de la bona capacitat defensiva del Còrdova, que feia que l’equip blaugrana no pogués jugar la pilota a la frontal que és on ells els hi agrada. La falta d’aquesta comoditat en atac fe que el Barça aprofités les bandes, especialment la banda dreta ( cosa que normalment no passa ja que la banda predilecta és l’esquerra ).

Defensivament el Barça estava molt estirat i molt a d’alt buscant el gol que obrís la llauna. Aquest aspecte del Barça provocà una carència defensiva que aprofita el Còrdova fent contraatacs per la banda dreta del Barça.

L’explicació de perquè la banda dreta del Barça ha sigut la més utilitzada per donar profunditat és perquè la podríem definir com una autopista de pujada i baixada. La necessitat del LI del Còrdova de pujar per crear ocasions provocà un forat defensiu brutal que utilitzà Alves per trobar espais. 

El centre del camp jugava de forma fluida i recolzava tant a la davantera  com a la defensa  fent així una connexió increïble que feia que el Barça sencer semblés un sol jugador. 

La conclusió d’aquest partit podria ser una altre evolució del joc del Barça i Luis Enrique. L’evolució la podríem destacar en el aspecte “camaleònic” que una vegada més li salvà el cul a l’equip blaugrana. Canviar el joc a partir del rival és essencial  ara a final de temporada, ja que no tots els rivals jugaran amb la mateixa idea futbolística.

 A part d’aquesta evolució del joc acomodatiu també podem destacar que la porteria del Barça és la menys golejada de la temporada en tota Europa, cosa que sempre dona seguretat davant d’afrontar els partits.  

Valoracions

Bravo  8  : Torna a deixar la porteria a zero  batent un rècord més i donant més confiança al equip per els pròxims partits.
Alba  6.5  : No se l’ha vist quasi res per culpa de la seguretat defensiva del Còrdova en aquella banda que ha provocat la falta de profunditat que és quotidiana en tots els partits del Barça.
Piqué  6.5  : No ha sigut un partit vistós pel català que ha tingut alguns erros defensius i no ha sabut controlar algunes situacions defensives.
Masche  7  : Partit còmode de Mascherano que ha sigut el que ha donat la connexió des del centre de la saga fins al centre del camp.
Alves  8.5  : Gran partit de Dani Alves que ha fet el millor partit de la temporada donant-li profunditat a la pilota i fent més d’una assistència.
Busquets  7.5  : Partit plàcid de Busquets que no ha tingut gaires problemes i que ha donat joc de forma impecable.
Iniesta  8  : Ha fet un partit molt bo, fent bones passades i fins i tot una assistència formidable que ha provocat el segon gol i que ha deixat asseguda a tota la defensa.  PD: Ara que Cràckovia!
Rakitic  8  : S’ha sentit com peix a l’aigua en un camp tan sec i amb tanta calor. Ha ofert passes i bon joc que ha donat un gol.
Suárez  9  : Partidàs de Suárez que ha fet un bon treball en atac i més important ha marcat un Hat-Trick.
Neymar  8  : Partit incòmode per Ney que s’ha vist taponat per la defensa del Còrdova que no l’ha deixat tranquil. Al final s’ha pogut desfogar amb un gol de penal.
Messi  9  : Ha tornat ha ser decisiu en quasi tots els aspectes del joc, tant donant assistències com marcant ell gols. Bàsicament incomparable.  

Conclusió

Partit importantíssim d’un Barça que ara més que mai pot optar als tres títols.



Bruno Nevado De-Wilde
02/05/2015


No hay comentarios:

Publicar un comentario