jueves, 7 de mayo de 2015

Barça - Bayern


LA VENGANZA ES UN PLATO QUE SE SIRVE EN LOS PIES DE D10S

Nit espectacular de Champions que no podia acabar millor de com ho ha fet.

Descripció del partit

Impressionant partidàs de l’equip blaugrana que ha demostrat una altre vegada que guanyar el triplet no està tant lluny. Tot començà amb un Camp Nou en el que es respirava aquell ambient de Champions que tan posa als jugadors i als aficionats, que un partit més han sigut el jugador número dotze.

El partit inicià amb un Barça pletòric que anava amb intenció de delitar al món sencer amb una sardana de futbol contra el segon millor equip del món a l’hora de guardar la possessió, el Bayern. Encara que el Barça ha controlat tot el joc, el Bayern ha tingut més possessió.

Durant els primer minuts el Barça ha sigut el controlador tan de joc com de les ocasions, les quals han sigut claríssimes. El Bayern, en canvi, ha agafat una posició més passiva i tranquil·la, la qual no s’ha modificat fins que la primera meitat no agonitzava.

La segona meitat ha sigut molt inexacte i encallada per un joc que s’anava parant. Encara que això no ha significat res de cara a porteria, ja que el Barça ha tornat a tenir moltes ocasions, tantes que ha acabat ficant tres gols a les acaballes del partit. Els dos primers, han sigut del millor jugador del món i de la història, que ha definit amb classe, potència, delicadesa, precisió i elegància. Finalment el partit ja estava fet, però li faltava la cirereta. Una cirereta que Neymar ha sabut col·locar amb precisió en un cara a cara amb Neuer.

Anàlisi del partit

Avui hem vist un gran Barça, el qual ha tornat jugar en base al joc del rival, i buscant els seus punts dèbils. Durant els primers vint minuts el Barça ha sigut el clar dominador, amb molta velocitat i verticalitat en el joc, que ha significat ocasions magnífiques de gol.

Si analitzem el joc més detingudament, podem veure un Barça que obria espais en el centre del camp, cosa que oferia més joc en llarg, cosa que consegüentment provocava el que no volia Guardiola ni en somnis, que era el joc obert i d’anada i tornada amb una davantera tan perillosa com la del Barça, que era bàsicament la mort segura.

La segona part, no ha sigut res nou, encara que si que hem vist un joc més passiu i trencat que ha donat més pausa i tranquil·litat sobretot per un Bayern que es veia abromat per la qualitat blaugrana. Per primera vegada en molts partits, el Barça no ha sigut un equip que es basava en la banda, sinó que ha donat més joc i profunditat pel mig del terreny de joc, aprofitant-se així de la incompetència defensiva del Bayern en el contraatac.


Durant tot el partit hem vist aspectes determinants, dels quals podríem destacar cinc:

1   -  Verticalitat i toc : El Barça controlava el joc tota l’estona i feia contraatacs molt ben portats, fent una barreja entre toc i velocitat.

2 -  Defensa molt fluixa: El Bayern actualment té molts problemes, però el més gros és la defensa. És una defensa molt mal estructurada amb poca velocitat i capacitat de reacció que sembla un colador.

 - Centre del camp, que no es centre del camp : El Barça ha jugat tota la segona meitat amb quatre davanters, ja que Rakitic estava molt a d’alt, donant to i profunditat a la pilota.

4 - Defensa excelsa: El Barça pot presumir aquest any d’una defensa envejada per tota Europa. Ara mateix és un dels equips menys golejats del món. I avui ha fet un partit colossal, cobrint tots els atacs bavaresos.

5 - Trident assassí: Un dia més marquen la diferència davant d’un partit important.

Valoracions
Ter Stegen  7  : Avui ha sigut un tranquil espectador de un partit que li ha passat per davant sense que ell hagués de fer res.  
Jordi Alba  7.5 : Partit bastant complet d’Alba que no ha marcat la diferència, però si que ha complert amb la seva missió.
Piqué  8  : S’ha sentit segur en defensa i ha ofert ràpides sortides de pilota, que han acabat en bones ocasions.
Mascherano  8.5  : Partidàs de Masche que un dia més es consagra com a ànima de l’equip i com a home referent a la defensa.
Dani Alves  8  : Tampoc ha marcat diferències per la banda, però s’ha sacrificat tant en atac com en defensa.
Busquets  8.5  : Ha manat en el joc del centre del camp donant passades i mantenint els atacs del Bayern a ratlla.
Iniesta  8.5  : Ha sigut el jugador que més passades ha fet i el que més pilotes li han passat pels peus. Avui fa 6 anys aquest jugador marcà un gol que passà a la història...
Rakitic  9  : Partit completíssim del croata que ha sigut l’artífex dels contraatacs blaugranes i del joc a la frontal.
Suárez  8  : No ha fet el seu millor partit, però tampoc el pitjor. Ha jugat molt bé però amb inexactitud a l’hora de portar l’atac i fer les passades.
Neymar  8.5  : Tampoc ha sigut una de les seves millors nits durant la primera meitat, però a la segona s’ha desfet del malefici amb un gol davant del millor porter del món.
Messi  10  : No es pot definir...
Luis Enrique i Unzué  9  : Han fet un molt bon plantejament del partit i han demostrat la gran capacitat d’entrenar que tenen.

Conclusions

A només un pas de Berlín amb un joc espectacular, això promet...






Bruno Nevado De-Wilde

7-5-2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario