miércoles, 13 de mayo de 2015

Bayern Munchen - Barça

BERLÍN!... VENIMOS A CONQUISTARTE!!

A la gran final amb un partit que s’ha partit per un descans on l’actitud dels futbolistes ha canviat dràsticament.

Descripció del partit

Gran partit d’ambdós equips, que han mostrat gran esportivitat i esperit competitiu fins l’últim segon. Per part del Barça, hem vist un equip molt fort durant tota la primera part amb moltes ocasions i amb una actitud molt bona. Aquest gran Barça de la primera part ha sigut eclipsat per un mal Barça durant la segona meitat, on tot l’equip semblava apagat. La causa més normal sobre aquest canvi d’actitud, és l’avantatge que portaven en l’eliminatòria  i la creença de que ho tenien fet.

Si ens fixem en l’equip bavarès; l’hem vist molt actiu durant tot el partit, tant defensivament com ofensivament (on ha donat un recital, que per sort ha silenciat Ter Stegen).

El partit inicià amb un Bayern amb molta pressió i amb molta força, i així ho demostrà en el minut 7 on Benatia enganxa una pilota de cap que toca per poc Ter Stegen, però que finalment entra dins la porta blaugrana. Aquest el podríem posar com un punt d’inflexió en el partit ja que el Barça a partir d’aquell moment ha començat a atacar molt més i ha aconseguit remuntar el partit en poc menys de 20 minuts. Dos contraatacs calcats han sigut la piconadora que ha aixafat les possibilitats de classificar-se  del Bayern. (Els dos contraatacs  els analitzarem després).

A l’hora d’iniciar la segona part el Barça ha fet un canvi molt important que era el de Suárez per Pedro (per culpa d’una sobrecàrrega, res greu). Aquest ha sigut un canvi que de forma directa o indirecta ha afectat a la forma de jugar de tot l’equip. A partir d’aquest moment el Barça ha jugat sense ànima i sense força davant d’un Bayern que estava suant cervesa per intentar remuntar un resultat massa empinat.

Encara que el resultat era molt difícil de remuntar han aconseguit anar-se’n amb una victòria que fa l’eliminació una mica menys dolorosa i que aconsegueix dibuixar un somriure a la cara de Guardiola (3-2).

Anàlisi del partit

Partit molt emocionant i divertit que ha deixat varis aspectes per estudiar i reflexionar tant positivament com negativament.
L’equip català ha controlat la meitat del temps i ho ha fet amb unes característiques i amb un joc repetitiu, però eficient. Aquí van les característiques i els aspectes a destacar del partit del Barça:

1.     1.  Contraatac organitzat : El Barça ha jugat durant tota la primera meitat amb una idea de contraatac organtizat i metòdic. La contra s’iniciava a la saga defensiva; posteriorment la pilota arribava a la medul·lar on Messi o Iniesta la enviava a d’alt per a que Suárez, Neymar o Rakitic (que una vegada més ha ofert més força en l’aspecte ofensiu que no en el del centre del camp) agafessin la pilota lliures de marca per intentar marcar en velocitat.

2.   2. Seguretat defensiva : Una vegada més el Barça ha demostrat seguretat defensiva durant tota la primera meitat amb un Mascherano i un Ter Stegen monumentals.

3.  3. Centre del camp endarrerit : Avui no hem vist un centre del camp massa avançat ni amb possibilitats d’accedir a estar prop del  trident. En canvi, hem vist una medul·lar que jugava en la zona de creació o de 2/4, és a dir, sempre per darrere de la línia divisòria.

4.    4.  Posicions flexibles (Messi/Rakitic) : Un partit més hem aconseguit veure un Rakitic que jugava en unes posicions més avançades amb més projecció ofensiva i un Messi que ha agafat una dinàmica més tranquil·la i reguladora. Això fa que els davanters del Barça restants (Suárez i Neymar) tinguin menys pressió defensiva.

5.     5.  Reacció ràpida : El Barça ha aconseguit despertar ràpid després del gol de Benatia i ha aconseguit marcar dos “golassos”.

Valoracions
Ter Stegen  9  : Encara que hagi encaixat 3 gols al finalitzar el partit, durant tota la primera part ha fet una exhibició de qualitat única.
Jordi Alba  8  : Ha jugat amb pressió i sacrifici però no ha aporta quasi res en atac i ha tingut alguns ensurts defensius.
Piqué  7.5  : Ha fet un partit fluix en l’aspecte defensiu sobre tot en la segona meitat, on a permès masses internades rivals.
Mascherano  8  : Ha controlat tot el que ha tingut en els seus peus, però ha patit algunes dificultats per culpa dels constants atacs de tota la segona meitat.
Dani Alves   8   :  Partit similar al d’anada però amb menys incisió en pujar pilotes, sobre tot en la segona meitat.
Busquets   8.5   : Ha salvat moltes pilotes al llarg dels 90 minuts. També ha sigut un dels màxims distribuïdors de joc del Barça.
Iniesta   8.5   : Ha aportat els regnes del centre del camp amb tranquil·litat i calma.
Rakitic     9     : S’ha esforçat moltíssim al llarg de tot el partit i ha marcat la diferència tant en atac com en el control de la pilota en el centre del camp.
Suárez    8.5    : Ha sigut molt generós en els dos gols del Barça i també molt participatiu en tots els contraatacs.
Neymar    8.5   : Ha marcat dos gols en la primera meitat, que han donat una bufada d’aire a la banqueta i que han fet que el partit es calmés.
Messi   8    : No ha sigut un dels seus millors partits, però igualment s’ha sortit; sobretot en la primera part.

Conclusions

El Barça a la final i amb possibilitats reals d’aconseguir el tan somiat triplet.