domingo, 31 de mayo de 2015

Barça-Athletic De Bilbao

LO PUTO REI !!


El Barça ja té dos títols al sac després d’un partit que ha viscut dividit per dos jocs, un de possessió i tranquil·litat i un altre d’anada i tornada que ha sigut molt emocionant.

Descripció del partit

Podem dir que ha sigut un gran partit, sobre tot del crac argentí el qual ha repartit joc a tuti ple. Tot ha començat amb un Barça possessiu i atacant el qual es sentia incòmode, tant per l’incessant pressió dels jugador de  l’Athletic, com pels més de 60.000 aficionat lleons que animaven com si no hi hagués un demà.

Aquest mal tràngol ha passat quan l’Athletic a començat a obrir espais. A partir del minut 10” l’equip blaugrana ha iniciar diferents ocasions que li comportarien el primer gol en el minut 20”. Però abans d’aquest gol a l’equip català li han anul·lat un altre que era vàlid totalment, però bé ja es sap que passa si es juga una final de copa del rei entre Barça i Athletic i poses un àrbitre madrileny....

Tornant al gol... A part de ser el gol que ha obert la llauna, també ha obert els ulls de qualsevol espectador del futbol, tremend!! Un gol que s’ha iniciat a la banda amb un dribling triple el qual ha fet callar a tot el Camp Nou. Després ha aconseguit anar-se’n de Mikel Rico, el qual ja li volia fer falta per parar-lo. I finalment, ha aconseguit girar amb classe per rebentar i col·locar l’esfèric  al primer pal. Senzillament impressionant!!!

A partir d’aquest moment el domini ha sigut blaugrana totalment durant la primera meitat. Aquest domini de la pilota ha comportat el inevitable segon gol que ha sorgit d’una jugada entra Suárez i Neymar.

A la segona part, el partit ha començat molt diferent. Els contraatacs ràpids i sense stop feien que el partit s’hagués tornat d’anada i tornada, i semblava un combat de boxa. Els minuts passaren i passaren i el partit s’estancava més ja que el Barça no volia patri en defensa i volia controlar el partit a partir  de la possessió. Però en el 75 tot ha canviat de nou, l’equip català ha aconseguit marcar de nou, el qual ja deixava niquelat el partit i la competició.

Però encara no podíem anar-nos a dormir. En el minut 80 Williams ha aconseguit el gol de l’orgull que fa que els aficionats bilbaïns no marxin amb les mans buides.
En total que ja tenim el doblet, ara a per el triplet !!!

Anàlisi del partit

Defensa de ferro: Durant tot el partit la defensa del Barça ha demostrat personalitat i força en les entrades. Encara que com tot té una part dolenta, i en aquest aspecte el Barça a flaquejat en treure la pilota jugada.

Fals centre del camp: Avui els centrecampistes no han existit, ja que han optat per moure’s més per posicions més d’extrem o d’interior incrustat al lateral. Durant gran part  del partit també han optat per rotar entra la defensa i l’atac. Rodamóns.

Mota pressió: Aquest aspecte el podríem  aplicar a qualsevol dels dos equips, ja que els dos han pressionat molt a d’alt i amb molta presència, dificultant així la sortida de pilota dels equips.

El Barça dominant: Encara que sigui un tòpic, el Barça ha tornat a dominar el cuir i la dinàmica del joc en tot moment creant contraatacs de forma continua.

Gran centre del camp: L’Athletic ha demostrat que una de les seves armes més perilloses és un centre del camp que no té res d’envejar a molts dels grans equips europeus. La medul·lar és controlada per Beñat.

Defensa llenyataire: Si una cosa caracteritza al Bilbao és la seva brutícia en defensa. Avui hem vist un dia més que es deixen les carns en tot moment. Sobre tot per la banda esquerra, per la qual Messi ha sigut llençat al terra múltiples vegades per Balenziaga.

Mala imatge: Com va passar contra l’Atlètic de Madrid, Neymar a tornat a crear una polèmica que s’expandeix des de Madrid que és del més absurda. És exagerat que per només un intent d’arc de Sant Martí se li llenci a sobre fins i tot l’àrbitre. Jo penso, si tens qualitat per fer-ho, perquè no fer-ho?
Messi màgic: El crac ha tornat a exposar el seu joc brillant amb moltes jugades que demostren que és el millor jugador del món.

Gran davantera: A part del centre del camp, l’Athletic també pot presumir d’una davantera increïble liderada per Aduriz i completada per Williams. Si podríem trobar alguna comparació, seria la de Batman i Robin.  

Valoracions

Ter Stegen  6.5  : Ha tingut algun que altre sobtada que ha deixat mut el camp. No ha tingut una bona nit.
Jordi Alba  7.5  : Ha fet un bon treball per la banda esquerra i a ajudat molt a trobar espais en els contraatacs.
Mascherano  7.5  : Ha estat molt segur en defensa i no ha ofert debilitat a l’hora d’encarar-se amb els davanters bascos
Piqué  8  : Ha fet un treball sensacional trencant el joc de contraatacs de l’equip blanc i vermell, liderades per Aduriz.
Dani Alves  8.5  : Avui l’home dels pentinats ha donat una bona imatge ajudant a Messi i Rakitic per la banda, creant contraatacs controlats i amb toc.
Sergio Busquets  8  : Ha fet un bon treball defensiu i s’ha deixat la pell en tots els contraatacs bilbaïns baixant a defendre com un central més.
Iniesta  8  : Ha tingut poc protagonisme, però a respòs bé a totes les pilotes que ha rebut i ha hagut d’enviar.  
Rakitic  8  : A perdut la posició de forma necessària i planificada per poder desmarcar-se millor i ajudar a Messi per la banda.
Neymar  8.5  : Ha fet un molt bon partit controlant la pilota, fent internades, regatejant i marcant.
Suárez  7  : No ha aconseguit materialitzar cap ocasió, però ha ajudat a l’equip en molts aspectes.  
Messi  10  : Ha estat atent en tot moment per crear ocasions. Ha fet un partit monumental i llegendari.


Conclusions

Ni la possible sanció pararà aquest Barça, que ha estat impressionant i que ja pensa en la finalíssima de Berlín sense cap baixa i amb el cor a mil.
 

Bruno Nevado De Wilde
30/05/2015




No hay comentarios:

Publicar un comentario