martes, 28 de abril de 2015

Barça - Getafe

QUE TREMOLI EN PEP!

Partit espectacular d’un Barça colossal que a part de fer una classe de futbol també ha marcat sis golassos, cadascun millor que l’anterior.

Descripció del partit

Magistral partit del Barça des del principi fins al final fent gala d’un joc que deixa bocabadat a qualsevol aficionat al futbol. El partit començà amb un Barça fulgurant i imparable que lluità per la pilota fins l’últim alè de partit. Un Barça amb una possessió abusiva i que no parava de destruir les fallides sortides del Getafe, era només el preludi d’un Barça que acabaria fotent gols, com una xurreria.
El primer no tardà en arribar. Després d’un penal més que clar a Suárez, Messi marcà el primer col·locant-la de panenka  al fons de la xarxa. A partir d’aquest gol el Barça començà a construir joc de veritat, fent passades verticals i controlades. A partir del joc incessant de l’equip culer començaren a arribar els demés, i en només 20 minuts després del primer gol, el Barça ja anava 4-0!

El joc del Getafe no ha sigut fluït en tot el partit, bàsicament perquè no  tenia joc. El partit ha sigut blaugrana totalment. Encara que el Getafe només ha fet el 18% de la possessió, al final del partit ha intentat marcar el gol de l’honor, cosa que no ha sigut possible, ja que la defensa blaugrana estava tota l’estona a sobre per evitar qualsevol tipus de atac rival.

Aquest és un partit molt important bàsicament perquè fa evolucionar una mica més el joc del Barça que en moltes parts del partit semblava que havia tornat al gloriós i desitjat passat. Aquesta evolució només té un fi, el Bayern, un Bayern que a part de tenir al millor entrenador del món té una plantilla espectacular. Només queden 7 dies...

Anàlisi del partit

Podríem dir que aquest ha sigut un dels partits més importants de moment del Barça. Per què? Doncs perquè per fi veiem un Barça que ha sigut homogeni en els últims partits. Aquesta homogeneïtat és importantíssima ja que defineix el joc, és a dir, que podríem dir que el joc del Barça s’està començant ha definir de veritat i a mostrar el joc que vol Luis Enrique.

Un experiment. Així és com es podria definir el partit d’avui. Un experiment que serveix al Barça per canviar aspectes essencials del joc que no estaven donant els seus fruïts i que poden determinar la temporada.

Com hem dit, el Barça ha deixat molts aspectes del seu joc molt més clars que defineixen l’equip. Són els següents:
1.      Predilecció per la banda esquerra : La banda esquerra ha sigut la preferida de Luis Enrique en els últims partits i sembla que ho seguirà sent fins a final de temporada.
2.      Pressió altíssima : Pressionar a la defensa rival el més a d’alt possible per robar la pilota ràpidament o per provocar un llançament alt i descontrolat, que el Barça el podrà controlar millor gràcies a l’altura de la defensa.
3.      Joc vertical : Un joc vertical i penetrant que trenca la defensa en quasi totes les ocasions.
4.      Primer toc : Joc al primer toc i ràpid que ofereix més control al Barça i a part desconcerta l’equip rival. Aquest joc al primer toc se li ha d’incloure el joc vertical abans mencionat.
5.      Tots ataquen i tots defensen : És veritat que aquest tipus de tàctica ja l’emprava Luis Enrique des de principi de temporada, però mai s’havia manifestat amb tanta claredat.   

Valoracions

Bravo  8.5  : Partit molt segur de Bravo que ha tornat ha demostrar seguretat en tots els atacs del Getafe (excloent alguna ocasió puntual).
Adriano  7  : Ha sigut possiblement el més fluix del partit. No ha donat massa profunditat per la banda i ha errat en alguns passes defensius que en un altre partit serien inconcebibles.
Mathieu  8.5  : Ha fet un partit enorme. Ha sigut ràpid en molts contraatacs i sobretot ha jugat tant a d’alt com a baix amb la mateixa qualitat futbolística, oferint passes i fent jugades ell sol.  
Bartra  8  : Gran partit de Bartra que ha solucionat amb solvència tots els aspectes que li ha requerit el joc, tant defensivament com en la línia de mitjos.
Alves  8  : Partit bastant bo d’Alves que cada vegada dóna millor imatge, sobretot defensivament, on cada partit està sent més important.  
Busquets  8.5  : Essencial com sempre, Busi ha fet un partit molt bo on ha destruït i ha creat joc.
Xavi  9  : Avui el capità ha demostrar una altre vegada la seva qualitat incomparable amb passades vertiginoses i amb un golàs de llibre per tota l’esquadra.
Rafinha  8.5  : Partit importantíssim de Rafinha que demostra que pot suplir a qualsevol dels titulars amb solvència i sense dificultats.
Suárez  9.5  : Ha sigut un espectacle des del primer minut fins l’últim, fent pressió, corrent i jugant la pilota com si se li anés la vida. A part ha marcat dos golassos i ha fet dos assistències.
Messi  9.5  : A Messi se li acaben els adjectius una altre vegada. Partidàs de l’argentí que ha fet una classe magistral del seu millor joc que ha sigut repel·lit per una defensa del Getafe que ha repartit una mica de llenya a la segona part.
Neymar  10  :  Ha sigut el millor del partit amb diferència. Encara que només hagi marcat un gol ha ofert més joc que qualsevol altre i ha marcat la diferència per la banda esquerra, creant ocasions repetidament.

Conclusions

Un partit menys i només queden 4 de Lliga. Quina por...


Bruno Nevado De-Wilde
28/04/2015



No hay comentarios:

Publicar un comentario