domingo, 10 de mayo de 2015

Barça - Reial Societat

¡CHILENAZO A LA LIGA!

Partit molt treballat i disputat el que s’ha viscut avui al Camp Nou, però que finalment ha acabat en una victòria que després de l’empat del Madrid, deixa la Lliga mig sentenciada.

Descripció del partit

Un partit molt lluitat, però molt, que ha acabat amb un victòria increïble. El partit començà amb un equip molt fort i amb la intenció de donar un pas de gegant a la Lliga. Encara que estaven jugant bé, durant els primers minuts, no creaven ocasions importants, i les que creaven les parava Rulli, que ha fet un partit espectacular ( excloent la còmica jugada amb Neymar) on ha parat tot el que podia parar. 

Durant tot el partit el Barça ha jugat amb intensitat i força per les bandes, bàsicament. Unes bandes que avui, un dia més, han sigut protagonistes per la seva intensitat i protagonisme, sobre tot la banda dreta, amb un Alves que ha estat excels.

El partit encara que ha estat portat per les bandes, els dos gols han arribat pel mig. El primer gol, és un remat de cap de Neymar que creua la porteria d’un Rulli que estava mal posicionat. Després del gol que obria la llauna, l’equip blaugrana ha començat a patir, ja que la Reial ha despertat una mica i ha començat a atacar amb força i en multitud. Aquest atac incessant de la Reial ha acabat quan Pedro amb una qualitat espectacular ha rebentat la pilota per foradar la porteria de Rulli amb una xilena d’escàndol. Aquest gol colossal ha sigut el segon i l’últim del partit que ha acabat amb un 2-0 tranquil·litzant i importantíssim per emportar-se una Lliga que ja va prenen color.

Anàlisi del partit

Gran partit que ha sigut molt intens durant els 90 minuts, però comencem pel principi. S’ha iniciat amb un Barça que, com és de costum, ha pressionat molt i molt fort a d’alt, evitant així la pujada de pilota de la Reial. El joc, com abans hem comentat, s’ha fet per les bandes, bandes que han controlat Adriano i Alves, ja que tant Neymar com Messi al veure la presència tant a d’alt dels laterals han preferit ajuntar-se  per buscar el possible centre.

El joc del Barça ha sigut repetitiu, però efectiu. Durant més de la meitat del partit totes les jugades s’han iniciat a partir d’una passada en llarg que creuava la divisòria i arribava als laterals que a partir de connexions amb les ajudes que tenien a prop intentaven centrades que poques vegades trobaven remat, però que quan el trobaven creaven molt de perill.


Durant tot el partit la Reial s’ha basat en el joc del Barça, el qual ha seguit tant que no ha jugat a res en el mig del camp. Un centre del camp que no ha existit per culpa del joc directe i profund del Barça que ha rebentat tant el centre del la Reial que ha dividit a l’equip txuriurdin en dos blocs definits, el de la davantera i el de la defensa.   

Encara que el joc del Barça hagi sigut de velocitat i de profunditat, també ha existit joc de posició i possessió. El joc de possessió ha sigut més protagonista en la part mitja del camp, on el Barça mantenia l’esfèric mentre buscava algun forat per on colar la passada en llarg.

El trident, que és normalment el més destacat del partit, no ha sigut tant protagonista ja que el joc no els hi ha ofert la possibilitat de lluir-se de forma lliure. Hem vist un joc més de posició i enclavament en busca de la jugada ensellada del centre.

En total un partit molt ben estudiat de Luis Enrique que ha mostrat l’altre cara de la moneda amb un joc totalment diferent al de les últimes setmanes.

Valoracions

Bravo  7.5  : No  ha tingut protagonisme, però tampoc l’ha necessitat ja que la Reial no ha fet cap mèrit per marcar un gol.
Adriano  8  : Encara que la seva banda no ha sigut la més utilitzada, no ha tingut escrúpols en fer jugades individuals o ha centrar quan devia. En conclusió un bon partit d’Adriano,
Piqué  8  : No ha estat massa participatiu, perquè no li ha sigut possible, ja que ha tingut molt poc treball defensiu.
Bartra  7.5  : Ha fet un treball similar al d’en Piqué però ha tingut alguna errada espontània que podria haver costat cara.  
Dani Alves  9  : Ha estat sens cap dubte el més participatiu del partit, ja que ha corregut, ha pressionat, ha defensat i ha fet bones centrades que per desgràcia no han trobat porta.
Mascherano  8  : Es suposava que havia de jugar de pivot, però durant la majoria de la primera meitat ha optat per ficar-se a posicions més de central, per evitar qualsevol imprevist.  
Xavi  8  : Ha sigut l’ànima en el centre del camp, on a part de regular el joc, també ha ofert pilotes a d’alt i poder crear ocasions.
Rafinha  8  : Ha respòs molt bé durant tot el partit on ha participat a moltíssimes jugades d’atac i de defensa.
Suárez  7  : No ha tingut massa la pilota, i quan la ha tingut no sabut respondre amb exactitud. Encara que ha jugat molt bé en pressió.
Neymar  8  : Ha marcat un gol que ha obert el partit i potser el títol de Lliga, però no ha sigut regular al llarg del match.
Messi  8.5  : Un dia més ens ha deixat bocabadats amb les seves jugades antològiques. Avui per desgràcia no ha sigut l’actor principal.

Conclusions

Partit que acosta la Lliga que cada cop la olorem més fort i quasi la podem tocar. Però encara queden dos finals importantíssimes. No pequem de soberbia...


Bruno Nevado De-Wilde
9-5-2015



No hay comentarios:

Publicar un comentario