lunes, 18 de mayo de 2015

Atlètic de Madrid - Barça

¡CAMPEONES!!... ¡I PUNTO!

Patidàs que dóna el títol de la regularitat a un Barça que encara que ha disminuït el seu nivell durant fragments de la temporada, ha aconseguit guanyar el seu primer títol, 1/1.

Descripció del partit

Gran partit d’un Barça que sabia que si avui guanyava vers l’Atlètic de Madrid es coronava campió de lliga. Amb la lliga en la consciència hem vist un Barça molt ràpid i amb les idees clares i amb un joc progressiu.

L’ànim i el coneixement de que si guanyaven el partit, la lliga era matemàticament seva; han afectat a la forma de jugar dels jugadors. Durant gran part del partit els jugadors han tingut una actitud activa i nerviosa que ha donat moltes ocasions i més claredat defensiva, amb un excel·lent Claudio Bravo que es coronarà Zamora a final de temporada, amb uns registres tremends.


Al principi, l’Atlètic no ha ofert resistència i el Barça ha tingut el control de la pilota. A partir del minut 12 l’equip matalasser ha aconseguit una mica més la possessió amb  grans ocasions que Bravo ha parat amb gran mestratge. A partir d’aquestes diferents ocasions de l’equip de la capital, el Barça ha aconseguit reaccionar i l’esfèric ha tornat a domini blaugrana. El joc no ha canviat durant tota la primera meitat, on el Barça ha controlat el cuir i l’Atlètic s’ha dignat a córrer rere ell. 

Encara que el joc no ha canviat, al Barça li han fet dos penals que no han sigut xiulats. El primer ha sigut unes mans clamoroses de Godín després d’un xut de Messi. Clar penal. El segon ha sigut una agafada a Alves de la samarreta. Aquest no ha sigut penal, sinó falta des de fora de l’àrea. Discutible, però podria ser.

La segona part ha sigut un reflex de la primera, encara que amb una diferència, el gol que ha donat la Lliga. Un gol que ha sorgit d’una jugada entre Messi i Pedro al més estil Guardiola, entrant fins la cuina. Després d’aquesta internada Messi ha rematat per sota les cames d’un matalasser i finalment ha batut a Oblak.

En total, una lliga que val més que un Pitxitxi.  
                      
Anàlisi del partit

El partit el podríem dividir en dos fragments clarament diferenciats:

La pilota del Barça: El Barça ha controlat l’esfèric prop de la medul·lar, regulant el joc depenent la força opressiva de l’equip local. El joc s’ha centrat en les bandes, que ha sigut per on ha corregut la pilota la majoria de l’estona, sobretot per la dreta. La banda de l’Alves ha sigut l’autopista per la qual el Barça ha començat a treure fruits. Encara que aquesta era la posició principal per on es movia la pilota, a la que arribaven a ¾ de camp, el cuir tornava a posicions més centrades, que era on estava Messi.

La paciència ha sigut també un aspecte molt important, ja que durant tot el partit el Barça ha estat pacient a l’hora de buscar forats i oportunitats.


Durant la segona part l’equip blaugrana ha optat més per un atac cèntric i de contraatac, el qual ha provocat molt de perill ja que l’equip del Cholo tenia molt pocs efectius per aguantar les onades.  
En total un gran partit que ha sigut com dos. La primera meitat s’ha vist un joc més pausat i amb menys profunditat, i a la segona un joc ràpid i de contraatac que no ha finalitzat en cap gol, però si que ha donat moltes ocasions.  

La pilota de l’Atlètic : En aquest cas no hem vist una dualitat de joc, sinó un joc més uniforme i clar. Hem vist un Atlètic que ha atacat per les bandes i que ha buscat l’esquena de la saga defensiva. Durant tota l’estona que l’Atlètic ha tingut la pilota, el joc ha sigut lateral i amb bastants centrades.
Aquest joc era molt bo ja que el Barça també tenia molts efectius a d’alt i no els hi donava temps a baixar (1a part).  

Valoracions

Bravo  10  : Zamora i crack. Són les paraules amb les que es podria definir un Claudio Bravo que avui ha fet una de les millors aturades de la temporada.
Jordi Alba  7.5  : No ha sigut massa protagonista, però tampoc ha baixat el seu rendiment.  
Piqué  8  : Ha fet un molt bon partit defensiu, on no ha deixat cap pilota, ni aèria ni rassa. En total, una garantia.
Mascherano  9.5  : Partit impressionant d’un Masche que ha sigut el jugador més guerrer del Barça en el dia d’avui.
Dani Alves  8.5  : Un altre partit d’Alves on fa una progressió grandíssima. Gran final de temporada d’un jugador que fins fa un mes i poc no havia encaixat gaire bé en el seu rol.
Busquets  7  : Partit bastant fluix d’un Busquets que ha de tornar a ser l’ànima del mig del camp del Barça, sinó ho tenim cru.
Rakitic  7.5  : Avui no ha optat tant per pujar a la davantera, sinó ha preferit ajuntar més les línies del mig del camp per fer més contenció i evitar els contraatacs de l’Atlètic.
Iniesta  7.5  : Ha fet un treball similar al d’en Rakitic i tampoc ha destaca massa.
Pedro  8  : Ha fet un partit bastant complert, però tampoc ha destacat per sobre de la resta. Avui era l’oportunitat de lluir-se.
Neymar  8  : Partit poc complert d’un Neymar que no ha trobat el seu lloc en una posició que estava molt ben coberta.
Messi  9  : Ha marcat el gol que li dona al Barça una lliga que ha estat vibrant fins l’últim instant.   

Conclusions

CAMPIONS!!, ara seria un bon moment per recordar aquelles mítiques paraules, i reflexionar...
“Si ens aixequem ben dora, ben dora, ben dora...”



Bruno Nevado De-Wilde

17/5/2015 

1 comentario: