sábado, 23 de mayo de 2015

Barça - Depor

EL BARÇA COMENÇA LA FESTA MASSA AVIAT


Partit final i bastant pesant d’un Barça que ha acabat regalant el resultat a un Depor que gràcies a aquest empat i a aquest punt, aconsegueix la permanència a 1ª Divisió.

Descripció del partit

El partit començà amb una sorpresa, no tan sorpresa, però si impactant, que era la presència de Vermaelen al onze inicial. Una sorpresa que es portava esperant tota la temporada, ja que estava lesionat i no podia jugar. A part d’aquest jugador, Luis Enrique també volgué fer canvis a la medul·lar, com pot ser l’entrada de Sergi Roberto o de Rafinha.

Si anem a la dinàmica del joc, el partit s’inicià amb un joc de molta pressió i amb intenció de marcar un gol. El Barça començà aplicant un joc directe per les bandes, però cada minut que passava el joc es centrava més i els tres d’a dalt agafaven protagonisme. Protagonisme que provocà el primer gol. Un gol que inicià Rafinha amb un toc que deixà assegut a tota la línia defensiva, i que remata Messi desprès d’un centre col·locat amb molta precisió.

A partir d’aquest gol el partit es relaxà, i el Barça inicià un joc més de possessió i de control de l’esfèric. Aquest joc s’anava variant a mida que el Depor s’obria per intentar tapar més espais. L’atac del Barça no parava, i això provocà un altre gol. Aquest gol no pujà al marcador, encara que era legal. Un atac incessant, que aconseguí evitar les ocasions del Depor. El Depor no va aconseguir fer cap atac al llarg de tota la primera meitat.

Durant la segona part, el partit ha canviat totalment, tant en l’electrònic com en el terreny de joc. El Barça ha començat semblant a la primera part, i com a la primera part, també ha marcat. Ha marcat un Messi després d’un contraatac portat en els peus de Neymar, i que ha acabat en un Messi que només la ha empentat. A partir d’aquest gol el Depor ha despertat, ja que amb aquest resultat era equip de segona.

L’equip gallec ha aconseguit fer  el primer pas en el minut 66, i el segon i últim que li ha donat la definitiva permanència l’ha aconseguit 10 minuts més tard. Aquest despertar del Depor no ha afectat al Barça, ja que ja tenien la Lliga guanyada i no ha volgut ficar massa feina ni ser tan cabronet  com per treure-li la permanència a un equip que se la mereixia.

En definitiva, un partit que li podríem treure la primera meitat, ja que encara que ha sigut quan el Barça ha jugat millor, ha sigut la menys emocionant.

Anàlisi del partit

D’aquest partit en podríem destacar això:

Defensa de dos en el atac: Quan el Barça estava atacant, utilitzava a els do centrals per obrir el joc i avançar més de 2/4 de camp amb una passada en llarg, que obria als laterals i oferia profunditat i verticalitat.

Centre del camp embolcallador: El centre del camp tancava als jugadors del Depor en la seva pròpia frontal, mentre els davanters blaugranes buscaven espais. Aquest tipus de joc l’hem vist durant quasi tota la segona meitat. 

Neymar passador: Un Neymar que ha donat moltes i moltes passades. L’ham vist en la posició que ocupa normalment Messi, la posició d’assistent.

Joc extravagant: El joc ha sigut com el partit demanava, espectacular. Espectacular en l’aspecte de filigranes.

Defensa estàtica: Una defensa que durant tot el partit ha volgut esperar els jugadors del Depor que ataquessin, ja que la pressió la feien els centrecampistes.

Les bandes, poc ofensives: En el dia d’avui, els laterals no han ofert la típica i costumista posició de extrem/lateral. Sinó una posició d’interior que ha donat menys profunditat ¡, però si més control del cuir.

Molta pressió: La pressió, com durant tota la temporada ha sigut molt alta i amb cap. La pressió ha sigut controlada en tot moment.

Gran estat d’ànim: Encara que el partit no significava res, els jugadors han jugat amb ànim i força fins els últims 20 minuts, en els quals han baixat bastant el ritme.

Molta possessió: Un partit més l’equip català ha dominat la possessió de forma brutal. El percentatge final de possessió ha sigut de 79% pel Barça i 21% pel Depor. Senzillament tremend.

Valoracions

Masip  7  : No ha aprofitat la seva oportunitat. Els gols, encara que eren molt difícils de parar, podria haver fet alguna cosa més.
Mathieu  7.5  : La tàctica no ha deixat que es llueixi, però igualment ha sigut capaç de crear una mica de joc.
Vermaelen  7.5  : Per ser el seu primer partit, no ho ha fet gens malament. Ha defensat, ha fet bones passades i el més important, ha donat molt bona imatge.
Bartra  7.5  : Ha fet un partit similar al del seu company de saga, i a bloquejat amb seguretat els diferents atacs del Depor.
Sergi Roberto  7.5  : No se l’ha vist massa però ha controlat amb molta seguretat  tot el joc de la medul·lar.
Xavi  8  : Ha fet com tots els seus partits, un joc apoteòsic que ha marejat a tota la defensa deportivista que no sabia on era la pilota ni on havia d’anar.
Rafinha  9  : Gran partit de Rafinha que ha ofert jugades de qualitat i velocitat que han aconseguit sorprendre a més d’un i a un servidor.
Pedro  7  : Ha tingut un partit bastant fluix, ja que no ha finalitzat les ocasions que ha tingut.
Neymar  8.5  : Ha fet un partit molt complet en tots els aspectes, tant en l’aspecte de fer passades com de organitzar contraatacs.
Messi  8.5  : Ha marcat els dos gols i un dia més ha sigut determinant en un partit que per desgràcia no ha pogut acabar en victòria.

Conclusions

Una Lliga que s’acaba amb un gust de boca estrany i amb una mica de pena provocat per la marxa de Xavi (la qual farem una crònica especial en aquest blog, quan s’acabi la temporada) i l’empat avui contra el Depor. Ara hem de posar la vista en la Copa, que no està ni molt menys guanyada.


Bruno Nevado De-Wilde
23/5/2015



No hay comentarios:

Publicar un comentario