jueves, 16 de abril de 2015

PSG - Barça




EL TRIDENTE VENCE A LA TORRE EIFFEL

Gran partit de futbol on el Barça a demostrat que pot lluitar pels tres títols amb preferència a molts equips, i també fa un pas de gegant per a les semifinals.

Descripció del partit

El partit començà amb un Barça que tenia una sorpresa en el seu onze, la incorporació de Montoya al lateral dret. Un jugador que no jugava un partit amb el Barça des de febrer, no semblava que anés a fer un bon partit, però l’ha fet.
El PSG sortí amb la idea de copiar al Barça en tots els àmbits del joc. Primer amb una defensa que rotava i movia la pilota amb gran facilitat, amb la definitiva de robar-li la possessió al Barça. Després amb una línia de mitjos amb la qual intentaven controlar el tempo. I finalment amb una davantera participativa i ràpida amb la qual creava contraatacs mortals. Això per sort ha sigut només una estratègia fallida.
El Barça en canvi ha sortit més a jugar la pilota i no ha volgut agafar una dinàmica passiva en el joc, per això, ha sortit a pressionar molt a d’alt provocant així la pèrdua de pilota del PSG. El Barça, al recuperar la pilota ha començat a triangular al camp del PSG, evitant la sortida de pilota dels parisencs.

Amb aquesta dinàmica de joc el gol no ha trigat en arribar, però no ha sigut una jugada repensada, sinó una jugada de contraatac portada per Messi i definida per Neymar.
Aquest gol ha significat que el Barça comences a jugar més ràpid aprofitant que el PSG no havia despertat encara, però no tardà en rectificar, al veure que encara quedava molt de partit hi havia de dosificar el joc. Aleshores el Barça ha iniciat una estratègia controladora i de toc amb la que ha dormit el partit fins a la mitja part.  El PSG, ho ha intentat reiteradament però no li ha sortit bé cap contra que ha intentat fer.
La segona part, s’ha iniciat d’una forma boja i veloç amb la qual els dos equips s’han vist immersos en un joc d’anada i tornada amb el qual cap dels dos sortien guanyant, ja que les porteries perillaven molt i això podia ser molt perjudicial en el global de l’eliminatòria.
A partir del minut 56 tot ha començat a arreglar-se i el partit ha sigut més ordenat i pausat, amb el qual el Barça si que ha agafat una posició més passiva i el PSG hi intentat sortir a la carrera.
En aquest moment on el PSG controlava menys el joc, però estava tenint moltes ocasions de contraatac. Laurent Blanc decidí trencar definitivament la línia de mitjos per donar més profunditat a la pilota, i canvià a Rabiot (MC) per Lucas( ED).
A partir d’aquest instant el Barça ha començat a dominar el partit i a marcar gols de forma que el PSG no pogués provar cap ocasió de gol, bàsicament perquè no tocava pilota.

Anàlisi del joc

El joc de pilota del Barça al començament de la primera part ha provocat el instantani tancament de files defensives del PSG. Aquest tancament provocava que el PSG no tingués probabilitats de sortir amb la pilota i per això totes les pilotes dels francesos sortien a la carrera i en llarg per intentar una contra. Amb aquesta estratègia la línia de mitjos de l’equip parisenc era fum, perquè només la utilitzaven per la defensa i no per la definitiva real d’aquests jugadors que és controlar el joc i la pilota.
El partit no evolucionà fins al minut 34 en el qual el PSG aconseguí sortir de l’embolcall i començà al joc vertical però controlat, amb una orientació escorada a les bandes per obrir espais i jugar amb més llibertats de joc.

La segona part, 3/4 del mateix, però amb un canvi molt important, la calma. Un partit ja bastant definit pel Barça provocà a tranquil·litat i el toc sense finalització amb el qual anaven passant els minuts i el marcador seguia com volia el Barça.  L’equip parisenc ho seguí intentant ara amb un velocista al camp, com és Lucas, però amb la falta d’un regulador que recuperés la pilota sense que hagués de patir la defensa i que pogués distribuir joc ( normalment aquest treball el fa Verrati ).
En definitiva el partit ha acabat amb dos molt bones notícies pel Barça. Una, el bon resultat, i l’altre l’evolució que ha experimentat en el joc.

Valoracions

Ter Stegen  9  : Decisiu en moltes ocasions del PSG en les quals estava l’eliminatòria en joc. També molt bon joc de peus, amb profunditat i precisió.
Alba    7.5        : Molt participatiu i ajudant a la seva banda tant en la part de d’alt com per baix.
Piqué   7.5      : Molt segur a baix i veloç en moltes jugades de contraatac del PSG. A part ha ajudat a la les connexions entre davantera i mig centre.
Mascherano  8.5  : Un partit espectacular de Mascherano que torna a demostrar que és el “Jefecito” d’aquest equip, sent una roca darrera i un segur en la sortida de pilota.
Montoya    7.5  : Un partit sorprenent de Montoya on  ha participat, ha creat joc i també ocasions.
Busquets   8  : Una muralla inexpugnable, que ha tallat quasi tots els contraatacs del PSG amb gran maniobres defensives.
Rakitic  6.5  : Un partit bastant bo de Rakitic en el qual ha regulat la pilota amb molt de cap. Encara que no ha tingut bona participació a d’alt.
Iniesta   6   : Partit estrany d’Iniesta que no ha jugat la segona part per culpa d’un cop a l’esquena i que a la primera ha distribuït joc però no ha sigut massa participatiu en la davantera.
Suárez  8.5 : Ha fet un partit en el qual no ha deixat de moure’s i crear ocasions amb les quals ha aconseguit marcar dos golazos.
Neymar  8.5 : Un partit que li ha servit a Neymar per reivindicar-se i dir en veu alta que aquí està ell, per sobre de totes les crítiques.
Messi   8.25 : Un Messi que ha fet un partit molt bo, controlant el partit amb la seva velocitat i amb el seu toc.  
Luis Enrique  9  : Molt bon plantejament tàctic de l’asturià que ha llegit perfectament el partit i ha fet els canvis de forma racional i amb molts bons resultats.

Conclusions

Un partit menys un peu i mig a semis que fa que el Barça s’enfronti al València amb més tranquil·litat i menys pressió.

Bruno Nevado De-Wilde

16/04/2015  
  







2 comentarios:

  1. Bona crònica i gran Barça a un pas de les Semis.
    PD: crec que Suarez hauria de ser el jugador amb més nota

    ResponderEliminar