miércoles, 8 de abril de 2015

Barça - Almeria

AL TOQUE, TOQUE I AL TIEMPO, TIEMPO
Victòria plàcida del Barça a casa davant d’un Almeria que no ha ofert massa resistència ni a d’alt ni a baix.

Partit

Gran partit d’un Barça que va saber controlar el marcador i el joc de la pilota a cada segon del partit, el qual finalment es va decidir per els blaugranes amb un 4-0 a favor. Un gran partit que començà amb sorpreses en el 11 inicial. Una de les sorpreses del 11 era que faltava el 11, Neymar que no ha arribat a sortir en tot el partit. Neymar no ha sigut la única sorpresa de Luis Enrique, ja que també ha apostat per un centre del camp com el de Ipurua en el que Roberto estava en una posició més semblant a la de Busquets que no a la seva, que és la de interior i també on Xavi i Rakitic s’havien intercanviat els costats per donar més equilibri a la reestructuració de la defensa. Si parlem del joc l’Almeria ha començat el partit com si fos una tortuga ja que feia una tancament de les files amb el qual evitava qualsevol entrada per el centre del camp. El Barça al veure aquesta formació tortuga no ha tardat en enviar les pilotes a la banda per iniciar la jugada d’atac des d’allà per tenir més profunditat i llibertat a l’hora de crear ocasions. A part de tancar-se al darrere l’Almeria també s’ha obert freqüentment per intentar fer atacs esporàdics els quals eren detinguts per la defensa culer, que ha evitat que l’equip andalús trepitgés el camp del Barça durant els primers 13 minuts! Durant quasi tota la primera part el Barça no deixava la pilota però no creava perill fins que arribà el gol de Messi en el minut 32 després d’un xut magistral de l’argentí.

Durant tota la segona part el Barça a controlat i no ha deixat la pilota en casi bé cap ocasió la qual cosa invalidava les possibilitats de l’Almeria  de marcar i remuntar el partit. A partir del control del Barça han començat a arribar les jugades i amb elles, els gols.

Gols

1r: Messi   min.32
2n: Suárez   min. 53
3r: Bartra   min. 76
4t: Suárez   min. 93

Forma de jugar

Avui el Barça ha donat una classe del tiki-taka més conservador el qual Guardiola el feia servir pels partits més difícils d’empassar i pels que necessitava paciència per entrar en l’àrea rival. El joc del Barça ha sigut molt bo durant tot el partit ja que era el rei de la pilota la qual sempre triangulava pel camp de l’Almeria i l’embolcallava cada vegada més a la seva àrea. El joc del Barça ha sigut principalment Xavi el qual ha tocat i ha distribuït, normalment cap a la dreta ja que era la banda més extrema i més incisiva (també era la banda on hi havia més qualitat). Normalment el joc s’ha regulat per les bandes però sempre amb l’ajuda de Xavi al centre per mostrar ajudes i donar una possibilitat de canvi d’orientació si es sentien ofegats per la defensa, podríem dir que avui Xavi ha sigut el regulador de l’equip. L’equip blaugrana també ha fet un gran treball defensiu ja que totes les pilotes que recuperava l’Almeria eren ràpidament interceptades per la línia de mitjos del Barça, i sinó la defensa també es sacrificava pujant per millorar la pressió i embolcallar més l’equip d’Almeria.  Jo penso que encara que ofensivament el Barça no hagi fet un bon partit s’ha de tenir molt en compte el joc de toc que ha proporcionat. Penso que si es barreja aquest joc de toc amb la incisió del trident en un bon moment aquest Barça pot arribar molt lluny.

Conclusió
Un partit menys i tres punts més per aconseguir el títol, que depèn encara de moltes coses, però que només li queden 24 punts.