domingo, 19 de abril de 2015

Barça - Valencia

SE EMPIEZA COMO SE ACABA... MARCANDO

Partit incòmode del Barça que ha sabut resoldre amb fluïdesa en el joc i amb una gran segona part.

Descripció del partit

El partit començà amb un Barça molt elèctric el qual al primer minut ja va obrir la llauna amb un gol de Suárez després d’un contraatac de Messi en el que l’argentí va travessar tota la defensa. El València podia escollir o dormir-se o començar a jugar a futbol. Va jugar.
Al minut de que el  Barça marqués el primer, el València despertà amb ganes d’igualar el marcador. No tardà en aconseguir ocasions, però no les convertí. Com a mínim el equip ché tingué 10 ocasions, però la falta de definició a d’alt faria fins i tot que arribessin a fallar un penal i moltíssims llançaments de falta.
El partit anava evolucionant, però l’únic equip que sortia afavorit del joc que s’estava fent era el València, ja que dominaven el partit en tots els aspectes possibles. Els atacs dels valencianistes es centraven  en contraatacs molt perillosos i verticals, els quals eren més fàcils de parar tenint en compte que el Barça jugava amb doble pivot .  El partit no canvià fins que van arribar al descans, que va ser el que va provocar un canvi general en la dinàmica del partit.
La segona meitat, el Barça sortí amb ganes de canviar el partit i Luis Enrique va fer un canvi importantíssim que va ser el detonant total de la bona segona part del Barça.
El canvi que es va fer va ser Rakitic per Adriano, el qual va fer que Masche baixes a la defensa i Mathieu s’orientés més a la banda ( l’anàlisi del joc el farem després ).  El Barça començà a tocar al camp del València intentant tranquil·litzar el partit i buscat algun forat on poder ficar-se i crear una ocasió.  El partit es va mantenir blaugrana fins el minut 74 en el qual el València va despertat una altre vagada i va tenir el que es diu “el último repechon” tenint bastants ocasions i donant-ho tot.
Al final del partit el Barça estava patint molt ja que el València no sortia de l’àrea blaugrana ni amb aigua calenta. Fins al minut  93 en el qual tot  el Camp Nou va deixar anar el aire amb  un crit potent i tranquil·litzant que va  ser provocat per el gol del mestre Leo Messi.  

Anàlisi del partit

Comencem des del principi perquè aquí hi ha molt que tallar. Un Barça veloç, penetrant i concentrat estava centrat en jugar pel centre amb molta concentració i ordre. Més tard el València comença a jugar i això provocà un joc totalment diferent. Van començar a pressionar a d’alt i a jugar molt per les bandes més especialment per la banda dreta on va ser que es va desenvolupar el joc del València i van fer totes les ocasions, encara que cap gol.

El joc de la primera part no canvià massa en els següents 40 minuts de partit que van ser marcats per un València acusador i bastant brusc.
A la segona part es va tallar tot el bacallà i es on em va demostrar per fi el entrenador que es Luis Enrique, i personalment em va captivar i em va fer canviar d’opinió sobre la seva persona, ara si.
En el canvi d’Adriano per Rakitic el Barça va voler centralitzar el joc en el mig del camp donant més possessió al equip i més seguretat defensiva ja que amb Mathieu a la banda l’equip tenia més contenció i era més robust. A partir d’aquest instant el joc va ser del Barça amb una triangulació perfecta i amb on joc atacant impecable que per desgràcia no va aconseguir marcar.
Un altre canvi que va marcar un abans i un després en el partit va ser el de Suárez per Pedro en el minut 64. Aquest canvi va canviar totalment la tàctica del Barça i va fer que la defensa canviés la posició i la retrocedís bastant més per donar més seguretat. El centre del camp en canvi es va obrir per utilitzar un camp més gran i poder controlar més la pilota, i la davantera va jugar molt per les bandes encara que a vegades es centrava per buscar un joc més vertical i per tenir més capacitat d’associació.

Valoracions

Bravo  10 : Bravo ha fet el millor partit de moment amb la samarreta del Barça parant múltiples ocasions i fins i tot un penal.
Alves  6  : El seu joc no va ser massa bo i una altre vagada va perdre moltes pilotes al mig del camp provocant més ocasions del València.
Piqué  6.5 : Va fer un bon parit però masses pèrdues de pilota en la mitja lluna que va fer tremolar la porteria de Bravo i el marcador.
Mathieu   7.5  : Robust a la primer part amb molta contenció defensiva i a la segona molta profunditat per la banda esquerra per ajudar a l’equip a la davantera.
Masche  7.5  : Salvador en moltes parts del partit i amb molt de control sobre el joc, podríem dir que Masche ha fet un gran partit.
Busquets  7 : Un partit en el qual no ha sigut protagonista i ha fet un joc mediocre, però lo important és que no ha perdut pilotes i ha mantingut a línia el jugadors ché.
Xavi     7.5  : El regulador total del Barça que ha sigut el metrònom de l’equip i del partit controlant totes les pilotes que passaven.
Rakitic  6.5 : No se la vist massa però no ha tingut cap fallida important que pogués fer tremolar el marcador.
Messi   8  : Ha controlat tots els àmbits del camp ajudant a Xavi en el control del joc i donant pilotes com la del primer gol, i a part marcant el últim gol.
Neymar  7.5 : No ha sigut protagonista, però ha ajudat tot el que ha pogut i ha ofert joc.
Suárez   8  : Ha marcat el primer gol i també ha ajudat molt a l’equip en la pressió.
Luis Enrique  9 : Aquest partit ha sigut una obra brillant de Luis Enrique amb la qual ha mostrat tot el que sap i ha provocat un espectacle meravellós.
València   8  : Ha demostrat molta lluita al llarg dels 90 minuts, però ha tingut parts del partit on ha repartit molta llenya de forma innecessària i recordant-m’hi a l’equip del madroño.  

Conclusions

Evolució tàctica del Barça que ha resolt el partit de forma segura i amb joc agradable, gran partit de principi a fi. Ja queda menys...


Bruno Nevado De-Wilde
19/04/2015

                                                   

No hay comentarios:

Publicar un comentario