miércoles, 22 de abril de 2015

Barça - PSG

A SEMIS AMB DOS GOLASSOS!

Gran match del Barça que ha controlat el partit de principi a fi amb un joc esplèndid i que recordava al del triplet.

Descripció del partit

El partit començà sense massa emoció tenint en compte que el Barça ja havia deixat mig sentenciada l’eliminatòria al Parc dels Prínceps on van quedar 3-1. Tenint en compte això, el partit començà amb un Barça conservador però amb moviment i un PSG sense ànima que no sabia que fer quan tenia la pilota.
El joc del Barça va començar a evolucionar i ràpidament tiraren cap a d’alt amb jugades més verticals i més perilloses, fins que en el minut 14, Iniesta s’inventa una jugada espectacular i màgica la qual ha acabat als peus d’en Neymar que ha retallat i ha rematat.

Aquest joc de verticalitat i profunditat, ajudat d’una gran pressió, ha tret més fruits i justament 20 minuts més tard, Neymar ha tornat ha marcar després d’un gran centre d’Alves.

L’altre cara de la moneda era el PSG, el qual jugava de forma passiva i com si allò no anés amb ells. La falta de ganes estava minvant al equip francès. Per desgràcia, per ells, això no va canviar fins al final del partit.
La segona part, no va existir, ja que va ser com un règim totalitari del mestre Xavi que controlava el temps com el Déu  mitològic Cronos. El Barça tocava i tocava sense cansar-se i amb una intensitat digne del millor equip del món. El partit estava acabat.

Anàlisi del partit

El partit ha estat  marcat pel joc tranquil i pacient del Barça, el qual ha mantingut la pilota al mig del camp per regular el joc i que no se’ls disperses el marcador de forma perillosa.

Si mirem amb deteniment el joc de la primera part, podem veure un Barça amb possessió rotativa i amb verticalitat. En canvi, el PSG no el veiem com un equip lluitador, sinó com un lluitador ferit que no controlava cap aspecte del joc i que no tenia el domini de res, el que provocava la facilitat del Barça per atacar i per moure’s.

La primera part podem dir que el Barça va tornar a donar un pas endavant amb un joc envejable i de tiki-taka. En canvi la segona ha estat formada per un joc més embafador i de toc estàtic que m’ha recordat molt al partit Barça-Almeria. Aquest joc era provocat per Xavi que cada vegada és més necessari ja que moltes vegades Luis Enrique vol tranquil·litzar el partit i ell és l’únic que ho pot fer.

El joc de l’equip blaugrana estava distribuït majoritàriament a les bandes amb alguna excepció provocada per l’obertura d’espais de la defensa del PSG.

En total, un bon partit del Barça que cada vegada s’assembla més al Barça i que és capaç de donar més opcions de joc.

Valoracions

Ter Stegen   7 : No ha tingut que intervenir quasi res, però quan ho ha fet ha estat resolutiu i complet.
Alba   7 : No ha tingut massa protagonisme però ha fet el seu treball correctament i sense jugar-se-la.
Piqué  6.5 : Ha fet un bon partit encara que ha fet alguna errada puntual en defensa, però en total un bon partit.
Masche 7 : Ha jugat com ens té acostumats, amb bon joc, amb velocitat i sobretot amb una forma de resoldre els problemes defensius magistral.
Alves  7 : Bon partit en general del brasiler que ha fet una assistència i a jugat de forma ofensiva quan ha fet falta.
Busquets  7.5 : Ha sigut el controlador general del mig del camp, regulant les passades i el joc en general de l’equip.
Iniesta  8 : Primera part màgica del manxec que ha regalat classes de futbol  a tots els que han vist el partit, tant amb passades, com amb internades d’ell mateix. ( Aquesta valoració està feta a partir de el que ha fet a la primera part).
Rakitic  7 : Partit mediocre de Rakitic que ha fet el que se li demanava de forma estricte i  metòdica. Porta uns quants partits sense ser un dels principals protagonistes, i això em preocupa.
Xavi   8 : Ha sortit a la segona part i ha controlat el rellotge com ell ha volgut. Fins i tot s’ha lluït amb un parell de filigranes que han deixat mut el Camp Nou.
Suárez  6.5 : No ha fet un dels seus millors partits i per això ha sigut substituït als inicis de la segona part.
Neymar  9  : Ha marcat els dos gols que li han donat la victòria al Barça i a part ha participat a la majoria de jugades d’atac que ha fet l’equip català.
Messi  7.5 : Tampoc ha fet un dels seus millors partits, però ha tornat ha delectar a aficionat i a aficionades amb el seu joc vertical i dominador.
Luis Enrique 8 : Ha fet un bon plantejament del partit amb un joc menys conservador del que s’esperava i amb més intensitat a la davantera i al centre del camp.