domingo, 12 de abril de 2015

Sevilla - Barça

El Barça perd el primer gran partit de la llista i perd la diferència confortable que tenia amb el Madrid, que després d'aquesta jornada es queda només a 2 punts del lideratge.

Descripció del partit

Tot ha començat amb un Barça que avui no se la volia jugar i per això Luis Enrique ha posat tota la llenya al foc treient el seu onze de gala. Només hi havia un canvi significatiu, el de Masche per Mathieu que ha aportat més altura i control en les ocasions a pilota parada. Per part del Sevila tampoc se l'ha volgut jugar Emery i ha tret tots els seus efectius disponibles.

El partit ha començat amb una Barça conservador el qual ha tingut més d'una ocasió en els primers 10 minuts però que li ha costat donada la potencia defensiva del Sevilla. Un Sevilla que ha sortit tancat però que aprofitava qualsevol pilota que el Barça perdia. Cada vegada que tenia el cuir sortien com un llamp obrint les línies i oferint passades en llarg per donar més profunditat i verticalitat. El Barça cada vegada s'anava sentint més còmods amb la pilota en el camp del Sevilla fins que Messi aconseguí el primer gol després d'una internada de Neymar de forma paral·lela a la frontal per fer una passada a l'astre que remataria com contra l'Almeria.

A partit del gol de Messi hem vist que el Barça seguia jugant a d'alt tenint moltes ocasions. Aquestes ocasions han recalat en un altre gol que l'ha ficat Neymar amb una falta picada per sobre de la barrera defensiva que s'ha clavat en l'escuadra d'una forma espectacular. Aquest gol ha sigut un punt d'inflexió pel Sevilla el qual veia que s'anaven els 3 punts a Barcelona. Ha reaccionat.

La reacció ha sigut ràpida ja que ha començat ha anar a d'alt de forma brutal i desesperada. La reacció de la primera part ha finalitzat amb l'obús de Banega que ha sobrepassat la mà de Bravo per entrar finalment en la porteria blaugrana. El Sevilla havia despertat.

La segona part ha començat amb una necessitat imperiosa de marcar per part dels dos equips, pel Barça era la necessitat d'estar en un coixí i per part del Sevilla era marcar o el partit s'anava a Barcelona. Però sens dubte l'únic equip que ha sortit despert a la segona part ha sigut el Sevilla. El Barça se'l veia desconcentrat i més preocupat de còrrer per parar el atac del Sevilla, que no per crear les seves jugades.

Durant els 45 minuts restants el Barça no ha reaccionat davant d'un Sevilla que el posava contra les cordes. Al final, el que la segueix la consegueix, i el Sevilla ha marcat en el minut 83 després d'un contraatac que es pot utilitzar per definir la segona meitat del Sevilla, ràpid, precís i amb organització.

Anàlisi del joc

El Barça ha sortit molt fort amb les línies ben marcades i amb una lleugera opertura dels extrems que avui han fet el treball que fan normalment els laterals, que han aprofitat per defendre els ràpids contraatacs del Sevilla. Els balugranes controlaven la pilota majoritariament en zones properes a la frontal de l'àrea buscant forat per un ficar-se i fer una ocasió de gol.

Pel meu gust, el Barça ha fet uns dels primers 30 millors de la temporada ja que ha controlat hi ha tingut ocasions creant espais davant de la línia defensiva.

Tot el joc ha canviat amb el gol de Banega el qual ha fet que el Sevilla es sentis més còmode al camp del Barça i oferis tota la la concentració del joc a la part de d'alt. La segona part no és un dels millors camps per fer un anàlisi tècnic del joc ja que ha sigut molt inexacte pel Barça.

Una cosa si que podem destacar, la mala planificació de Luis Enrique. El tècnic asturià ha fet un plantejament molt bo del partit, però a les acaballes del partit ha desvariat i ha fet dos canvis que no han canviat res, bé si, una cosa, que el Barça no s'ha emportat els 3 punts. Primer ha fet el canvi de Neymar per Xavi, el qual no entenc perquè Neymar estava sent el millor del partit. Posteriormennt, quan el Sevilla ha empatat, ha fet un canvi a la desesperada canviant a Iniesta per Pedro, per donar-li més profunditat al joc i no tant de toc. El més curiós de la història es que si no hagués fet cap canvi s'hagués estalviat tant el cabreig de Neymar, com les taules a Sevilla.

Valoracions

- Bravo    6.5   : Ha fet un bon partit apareixent en ocasions clares del Sevilla, però ha tingut la mà una mica tova en el gol de Banega.
- Piqué    7.5    : Gran partit d'en Piqué que torna a demostrar que és l'amo de la defensa. En la segona meitat no s'ha sentit còmode per culpa del joc de contra del Sevilla.
- Mathieu 7     : Ha fet un bon partit però no un dels seus millors espectacles. A recuperat moltes pilotes, però també ha tigut petites errades.
- Alves    5     : Partit molt pobre d'Alves que no ha trobat ni espais per d'alt i ha robat pilotes per sota. La seva mala actuació ha sigut rematada per la fallada final en el minut 92 amb el partit en la última bufafa i el Barça jugant-se la Lliga, ell la tira als núvols a 50m de la porteria, indignant.
- Alba     6     : No ha sigut un dels protagonistes, però ha fet els seus deures defensius de forma notable i també ha atacat bé.
- Busquets 6.5  : Ha sigut desbordat pels atacants dels Sevilla en múltiples ocasions i no ha trobat línies de passada, però ha tingut una bona primera part on ha blocat molts atacs.
- Rakitic 6.5   : No ha tingut protagonisme, però ha aparegut quan ha fet falta i ho ha fet de forma notable.
- Iniesta   7   :  Ha fet un match excepcional, trobant espais, fent passades entre línies i sobretot donant profunditat amb la pilota als peus en les sortides del equip.
- Neymar  8.5 : Ha organitzat l'equip en la delantera distribuint joc i oferint passades impresionants. Ha fet 1 passada de gol i 1 gol.
- Suárez:    6.5 : No ha sigut un dels seus millors partits ja que no ha tingut sort de cara a porteria fallant ocasions que un altre dia les hagués convertit en gol.
- Messi     8   : Ha portat el equip junt amb Neymar amb un immens gol com el que va ficar contra l'Almeria, a part a ofert joc i internades a l'àrea que han acabat en ocasions de gol.
- Luis Enrique   7  : Ha afrontat bé el partit, però al final no ha portat en condicions l'equip.

Conclusions

Una punxada tonta que afecta molt a la classificació que diu que el Barça no es pot permetre cap caiguda més, perquè la caiguda en la següent batalla, pot significar la derrota de la guerra.

Bruno Nevado De-Wilde
11/04/2015

3 comentarios:

  1. Gran crónica Bruno, crec que Luis Enrique va patinar bastant en el tema de canvis sobretot en el de Neymar Jr(típic cambi de sempre), normal que s'enfadi el jugador. També crec que Luis va començar a pensar massa aviat amb el partit de champions vs Psg i per acabar crec que Piqué hauria de tenir menys nota ja que va fer l'errada del 2n gol.

    ResponderEliminar
  2. La nota de Piqué la he ficat pel gran treball defensiu en la primera part

    ResponderEliminar
  3. Pero si, tens rao Luis Enrique va anticipar-se massa

    ResponderEliminar