sábado, 25 de abril de 2015

Espanyol - Barça




Gran derbi entre el Barça i l'Espanyol que ha acabat amb una plàcida victòria blaugrana per 0-2.

Descripció del partit

Un partit trepidant i adictiu, com sempre és un derbi barceloní, començà amb un Barça ràpid, amb pressió i amb força per lluitar per cada pilota amb una frescura que semblava que portessin tres setmanes sense jugar. L'Espanyol en canvi sortí més conservador i amb menys pressió i necessitat de controlar l'esfèric.


Amb el control de la pilota el Barça només li faltava anar en busca del gol, i així ho va fer amb molta velocitat i buscant forats a l'esquena de la zaga defensiva. Gràcies a aquesta cerca l'equip blaugrana aconseguí el primer gol després d'una passada impresionant de Messi que Alba baixà amb classe i que Suárez la deixà passar per un Neymar que un dia més va fer un "golasso".


Després d'aquest gol el Barça va continuar controlant el partit, el que va fer arribar el segon. Un segon que el firmaria Messi, que fins i tot sense angle batí a Kiko. A partir d'aquest moment el Barça li ficà cap i decidí tocar, tocar i tocar per tranquilitzar el partit i evitar el gol traicioner d'un Espanyol que semblava que jugava a un altre esport. Encara que els últims tres o quatre minuts de la primera part si que jugà amb coherència i amb bon joc.

La segona part fou més aburida, ja que el Barça no li interessava marcar i volia tenir la pilota, no jugar-la. Encara que fou discreta, ens deixà vuere alguna ocasió, com el llançament de Messi al pal o com la jugada de Neymar que casi acabà en gol.


Anàlisi del parti


Un partit impresionant des del punt de vista tàctic que ha deixat veure un Barça amb variants i amb possibilitats d'orientar el joc de la forma que vulgui.


La primera part, ha iniciat amb un Barça amb pressió i moviment i un Espanyol tancat com un ermitany.  El tancament de files de l'Espanyol feia que el Barça li costés més fer internades, però a la vegada evitava la sortida de pilota de l'equip perico. A partir d'aquest joc, Luis Enrique ha decidit de forma brillant, fer un joc de pilotes llargues sense perdre la posició real i trencant les files blanciblaves que es veien superades una i una altre vegada ( d'aquesta foma han arribat els dos gols).


La banda també ha sigut un aspecte molt important, en especial la banda esquerra que ja porta alguns partits sent la banda que es sacrifica més en atac. Per què? Doncs molt fàcil. Tant Neymar, com Alba o com Mathieu són jugadors que els hi va bé escorar-se i tenen capacitat tant de fer centres com d'associació amb jugadors del centre.  A part per la banda dreta juga Messi, que li agrada anar-se'n més al mig i Dani Alves que li falta profunditat.

Si ens fixem en el centre del camp, el Barça a controlat amb molta facilitat i amb qualitat totes les pilotes que han creuat la divisoria oferint velocitat i bones pilotes.

En total un partit excepcional del Barça que una vegada més ha demostrat que sap controlar el partit sense problemes defensius i amb control tant en el centre del camp com en la davantera que ha jugat de forma impresionant.

Valoracions 

Bravo  7.5 : No ha sigut tant decisiu com ho va ser fa una setmana, que per part és una cosa bona, en conclusió un partit bo del porter titular del Barça.
Alba   7 : Ha fet un bon partit, donant velocitat per la banda i fent l'assistència del primer gol a Neymar. El seu partit ha sigut marcat per una expulsió bastant dura.
Piqué   6.5 : No ha tingut massa protagonisme, ja que l'Espanyol no ha atacat quasi res.
Masche  7 : Ha tallat algunes pilotes però tampoc ha participat quasi res en el joc.
Alves  7.5 : Ha fet un partit similar al del PSG, donant joc per la banda dreta i creant algunes ocasions amb la ajuda de Messi i Rafinha.
Busquets  7.5 : Ha sigut el director d'orquestra d'un centre del camp que ha sigut la base del joc barcelonista. Ha tallat pilotes i les ha donat, en conclusió un partit completíssim del català.
Rafinha  8 : Ha ajudat en aspectes tant defensius com ofensius oferint pilotes als davanters i ajudant a la sortida de pilota.
Iniesta  8 : Ha fet un treball increible en atac amb passades verticals i amb molta profunditat que han provocat més d'una ocasió.
Neymar  8.5 : Ha sigut un del jugadors més complets del partit fent internades per banda i creant ocasions i fins i tot un gol.
Messi  8.5 : Gran partit d'un Leo que s'ha mogut per tot el camp sent un jugador omnipresent.
Suárez  7.5 : No ha sigut un dels seus millors partits però ha donat molt de joc i a crear varies ocasions.

Conclusions 

Un partit menys i un nivell més en la capacitat de la creació del joc que fa evolucionar el joc del Barça en busca de l'excelència per guanyar al Bayern dintre de dos setmanes.


Bruno Nevado De-Wilde
25/04/2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario